Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Război total în Primăria Chișinău - Iată ce a dispus primarul Ion Ceban

© Sputnik / Yana ZaharovaПримар Кишинева Ион Чебан
Примар Кишинева Ион Чебан - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat " să fie făcută̆ o listă a lustrației în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de eliberarea haotică în ultimii ani a actelor permisive atât în construcții, comerţ̦, cât și în alte domenii".

Accident grav la Botanica: Microbuz răsturnat peste un autoturism  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Accidente
Accident grav la Botanica: Microbuz răsturnat peste un autoturism
CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. El a anunțat pe pagina sa de Facebook că va face publice numele tuturor, inclusiv a consilierilor municipali, care au înstrăinat ilegal patrimoniul public al Capitalei: "Vom face publice numele persoanelor implicate, inclusiv ale consilierilor municipali care au înstrăinat ilegal pământuri, terenuri și au vândut tot ce au putut vinde "pe sub masă”.

El a spus că s-au vândut curți și chiar spațiile verzi pentru a se ridica clădiri cu multe etaje.

"În inspecția de sâmbătă în sectorul Buiucani am găsit spații verzi şi ogrăzi vândute pentru construcții cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unități de comerț̦. Parcări nu mai există și nici nu mai ai unde le amenaja.

Primăria Chișinău  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Societate
Municipalitatea, cu o solicitare către CSE: Ce decizie vrea să fie modificată
Mai mult, oamenii s-au asigurat cu toate actele pe mulți ani înainte. Unii au dreptul de arendă până̆ în 2049. În același timp, mie mi se reproșează̆ anumite lucruri, în timp ce astăzi municipalitatea organizează̆ licitații pentru orice spațiu dat în arendă.

În preajma pieței de lângă Cinematograful ,,Flacăra” de exemplu, totul e doar comerț̦, în timp ce în piață sunt peste 100 de locuri libere pentru vânzare. Am cerut de la pretor ca toți să treacă̆ în piață, cei care activează̆ legal", a scris Ceban.

El le-a cerut pretorilor să se participe la restabilirea legalității.

"Am solicitat juriștilor să verifice legalitatea tuturor acelor clădiri din zonă, să vedem unde se poate de făcut ordine și unde municipalitatea nu mai poate recupera nimic. Pretorii să se implice în acest proces", a scris el.

În final, primarul general al municipiului Chișinău spune c "este un dezmăţ̦ total ceea ce s-a făcut anterior în Capitală, iar noi nu trebuie să acceptam aceste lucruri. Vom continua să întoarcem în proprietatea Capitalei edificiile, în special școlile, grădinițele, spațiile verzi și clădirile istorice", a conchis Ion Ceban.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0