Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fiscul a venit cu o reacție după ce un inspector a fost reținut de CNA

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul Fiscal de Stat
Serviciul Fiscal de Stat  - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat condamnă orice acțiune de corupție în cadrul instituției și va acorda oamenilor legii tot suportul pentru a investiga cazul de corupere pasivă a unui inspector fiscal. Este reacția SFS după ce un angajat al instituției a fost reținut de CNA.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. În urma reținerii inspectorului principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul SFS, care  ar fi pretins mită în sumă de 50 de mii de lei, Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție la cele întâmplate.

Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Societate
Judecătorul învinuit de trafic de influență s-a mai ales cu un dosar penal

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, SFS va acorda suportul necesar oamenilor legii, ca aceștia să elucideze cazul respectiv. Mai mult, Serviciul condamnă acțiunile de corupție în rândul angajaților instituției. 

„Serviciul Fiscal de Stat se disociază de funcționarii fiscali care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității”, se arată în comunicatul Serviciul Fiscal de Stat. 

Precizăm că luni, 19 aprilie, un inspector fiscal a fost reținut pentru 72 de ore pentru că ar fi pretins mită de 5o de mii de lei de la un agent economic, ca acesta să nu-l sancționeze în urma unui control fiscal. Bănuitul a primit 20 de mii de lei de la comerciant, sub controlul ofițerilor CNA, ia în această dimineață, au avut loc percheziții la domiciliul, în biroul și în automobilul inspectorului fiscal. 

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la zece ani de pușcărie, amendă penală și privarea dreptului de a ocupa funții publice pe o anumită perioadă de timp. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0