Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Midrigan: Curtea Constituțională a ignorat voința oamenilor și a făcut jocul Maiei Sandu

© Sputnik / Rodion Proca Pavel Midrigan
 Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Juristul Pavel Midrigan analizat în ce măsură decizia Curții Constituțională, care a recunoscut existența unor circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului, a fost condiționată de motive politice.

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Jusristul Pavel Midrigan susține că decizia Curții Constituționale nu a fost una surprinzătoare. 

„Din punct de vedere politic, această decizie era previzibilă. Noi, majoritatea avocaților, am crezut că buchia legii va prevala în decizia Curții Constituționale, dar acest lucru nu s-a întâmplat. în bucăți toate argumentele prezentate de președinte ", a notat expertul.

Potrivit interlocutorului, șeful statului Maia Sandu și consilierii ei au ignorat complet concluziile Comisiei de la Veneția, care a declarat clar că voința majorității parlamentare este principalul argument care ar trebui să fie luat în considerare în contextul crizei politice prelungite din republică.

Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politică
Juc: Cine i-ar putea face concurență PSRM la alegerile anticipate

„Nu se poate proceda așa cu organul suprem al țării, ales de popor. Parlamentul și-a propus candidatul, dar această inițiativă a fost ignorată și voința poporului a fost călcată în picioare. Dacă nu vă place componența parlamentului, acesta nu este un argument pentru a-l lua și „a-l arunca în coșul de gunoi”, a spus Midrigan.

Juristul este convins că prezența președintelui Maia Sandu la ședința Curții Constituționale a avut o influență politică indirectă asupra judecătorilor Curții și asupra deciziei luate ulterior de aceștia.

Amintim că joi, pe 15 aprilie, Curtea Constituțională a recunoscut existența unor circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0