Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Juc: Cine i-ar putea face concurență PSRM la alegerile anticipate

© Sputnik / OsmatescoVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Politologul Victor Juc a vorbit în emisie la Radio Sputnik Moldova despre posibilii concurenți ai socialiștilor pe flancul de centru-stânga care i-ar putea „fura” voturile la alegerile anticipate.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Una dintre cele mai profunde crize politice din întreaga istorie a independenței sale continuă pentru a patra lună în republică.

Încă de la începutul crizei era clar că noul președinte al țării, Maia Sandu, și Partidul Acțiune și Solidaritate, loial acesteia, au făcut tot posibilul pentru a declanșa dizolvarea Parlamentului, iar pe 15 aprilie Curtea Constituțională a stabilit că există circumstanțe pentru a iniția procedura.

Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Ciurea: Ce se va întâmpla dacă PSRM nu va recunoaște hotărârea Curții Constituționale

Reprezentanții PSRM și liderul partidului nu de puține ori au declarat pentru Sputnik Moldova că nu sunt împotriva anticipatelor, dar au subliniat că în condițiile situației epidemice alarmante, alegerile anticipate ar fi un pas necugetat.

Este oare doar situația epidemiologică un motiv de amânare a alegerilor pentru socialiști sau există și motive politice? Răspunsul la această întrebare a fost oferit în emisie la Radio Sputnik Moldova de către doctorul habilitat în științe politice Victor Juc.

"Nu cred că au un rival serios pe flancul stâng. Mai ales că partidul lui Renato Usatîi este nesistemic și câștigă voturi din toate segmentele electorale. În general, se consideră că Usatîi se poziționează ca politician de stânga. Nu este așa. El, ca și Ilan Șor, atrage voturi din toate segmentele, de la unioniști la cei de stânga", a spus expertul.

Potrivit interlocutorului, Partidul Comuniștilor (PCRM) ar putea deveni un concurent nesemnificativ pentru socialiști în alegerile anticipate. Și asta cu condiția ca exponenții formațiunii să devină mai activi în perioada premergătoare campaniei electorale.

Deși inacțiunea din ultima campanie prezidențială din toamnă și refuzul de a înainta un candidat în primul tur pot juca un rol negativ, deoarece alegătorul va uita complet de PCRM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0