Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost reținuți în timp ce vindeau droguri militarilor Armatei Naționale - Video

© Sputnik / Mihai CarausPoliție
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 19.04.2021
Abonare
Doi bărbați au fost reținuți în flagrant în timp ce vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale. Ei riscă până la 15 ani de pușcărie. 

CHIȘINĂU, 19 apr - Sputnik. Doi bărbați de 32 și 41 de ani, originari din raionul Cahul, au fost reținuți în flagrant în timp ce le vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale.

Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Societate
Video: Droguri din Franța aduse în Moldova - cum acționa infractorul

Potrivit Poliției, suspecții cultivau plante de cânepă, apoi vindeau mugurii de canabis și a marijuana. Pe parcursul a două luni, au fost adunate probe pentru a li se înainta suspecților învinuiri pentru „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare, în proporții deosebit de mari”.

Oamenii legii au efectuat percheziții și au depistat la domiciliile celor doi suspecți peste două kilograme de marijuană, bani proveniți din realizarea drogurilor, cântare, precum și dispozitive destinate consumului de droguri.

Potrivit Poliției, drogurile erau vândute cu până la 200 de lei pentru un gram, iar în urma comercializării întregii cantități de droguri cei doi suspecți ar fi trebuit să obțină un venit de aproape 400 de mii de lei. 

Ofițerul de presă al IGP Mariana Bețivu a declarat pentru Sputnik Moldova că cei doi militari care au fost prinși în timp ce procurau droguri sunt cercetați penal pentru păstrare de droguri, asupra lor fiind depistate câteva zeci de grame de substanțe narcotice. Totodată, ei sunt trimiși sub control judiciar și riscă amendă sau pedeapsă condiționată. 

Dacă cei doi suspecți vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 15 ani de pușcărie.

Amintim că vineri, 16 aprilie, un angajat al Agenției Servicii Publice vindea pastile Ecstasy chiar de la locul de muncă. Acesta lucra în calitate de examinator al serviciului de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto din Chișinău. Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea bărbatului și au constat că acesta vindea pastile Ecstasy cu 300-350 de lei pentru o pastilă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0