Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Droguri din Franța aduse în Moldova - cum acționa infractorul

© Sputnik / Miroslav RotariPoliția
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2021
Abonare
Judecătoria Bălți a dispus plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a unui bărbat care a introdus în țară droguri ce ar valora pe „piața neagră” un milion de lei. Bănuitul ar fi membru al unui grup criminal organizat.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Activitatea unui grup criminal organizat ce a introdus în țară droguri a fost deconspirată de ofițerii Direcției „investigații infracțiuni legate de droguri” a Inspectoratului National de Investigații, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Oficiul „Nord”.

Lotul de droguri a fost introdus prin punctul vamal Leușeni și pe „piața neagră” ar valora circa un milion lei, a comunicat  Poliția (IGP). Drogurile erau „introduse în țară prin contrabandă din Franța”, potrivit sursei.

Un membru al grupării a fost reținut, inițial, pentru 72 de ore de ofițerii de investigații și  procurori, cu sprijinul Poliției de Frontieră, imediat după traversarea frontierei. Acum, bănuitul se află în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Многоэтажный жилой дом  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
Video: N-o să-ți vină să crezi - ce făcea o pensionară de 70 de ani din Chișinău

Bărbatul, de 43 de ani, a fost supus percheziției – atât corporale, cât și a automobilului. Oamenii legii au depistat și au ridicat de la acesta peste 980 de pastile psihotrope de tip „subutex”, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului. De asemenea, au fost ridicați peste 1200 de euro, „care ar fi proveniți din activitate infracțională”, potrivit Poliției, precum și un telefon mobil.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, Judecătoria Bălți a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, timp în care investigațiile vor continua.

Bănuitul „este membru activ al unui grup criminal organizat, care prin repartizarea rolurilor bine determinate și planificate, în funcție de necesitățile activității infracționale, transporta pe cale de contrabandă și comercializa pe teritoriul Republicii Moldova diferite tipuri de droguri”, a informat Poliția.

Pentru infracțiunea de care este bănuit, legea penală prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani, pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0