Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția PAS după ce Dodon a cerut demisia lui Sandu și alegeri prezidențiale anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariSergiu Litvinenco
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Deputații PAS Dumitru Alaiba și Sergiu Litvinenco au comentat declarațiile de astăzi ale socialiștilor, care au cerut demisia Maiei Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Ambii deputați au venit cu reacții pe Facebook. Sergiu Litvinenco a ținut să atragă atenția colegilor din PSRM că alegerile parlamentare sunt inevitabile. 

„(...) Un singur mesaj pentru majoritatea PSRM-Şor: Beţi ceai şi vă vaccinaţi! Că de anticipate nu scăpaţi!”, a scris deputatul PAS.

Și Dumitru Alaiba a avut un mesaj pentru socialiști. 

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politică
Dodon: Cerem demisia lui Sandu și alegeri prezidențiale anticipate

„(...) Uneori nu trebuie nimic să faci, doar să îi laşi să vorbească. Se îngroapă singuri. Desigur că o să-i ajutăm”, a scris deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Amintim că Igor Dodon a declarat duminică după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor că decizia Curții Constituționale prin care s-a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului a fost luată sub presiune. 

Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat personal la o conspirație antinațională și anticonstituțională împotriva Moldovei și a poporului.

În context, socialiștii au cerut demisia președintelui Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

„Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova”, a menționat președintele PSRM. 

De asemenea, socialiștii au cerut demisia a trei judecători ai Curții Constituționale - Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca.

Nici președintele Maia Sandu și nici reprezentanții Curții Constituționale nu au comentat deocamdată acuzațiile socialiștilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0