Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Cerem demisia lui Sandu și alegeri prezidențiale anticipate

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Abonare
Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat personal la o conspirație antinațională și anticonstituțională împotriva Moldovei și a poporului, a spus Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Igor Dodon a anunțat că astăzi s-a desfășurat ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor unde a fost discutată situația politică din țară.

Сергей Манастырлы - Sputnik Moldova, 1920, 18.04.2021
Politică
Analist: Maia Sandu s-ar putea confrunta cu o mare problemă după alegerile anticipate
PSRM consideră că decizia Curții Constituționale prin care s-a constatat existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului a fost luată sub presiune. 

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu, drept o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu. Curtea Constituțională a ignorat în mod brutal existența în Parlament a unei majorități, care l-a înaintat pe Vladimir Golovatiuc la funcția de prim-ministru. Putem vorbi de fapt, de reinstaurarea unui stat capturat”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

În context, socialiștii au cerut demisia președintelui Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate.

„Partidul Socialiștilor consideră că Maia Sandu a participat direct în complotul antistatal, antinațional și anticonstituțional împotriva țării noastre și al poporului ei. Cerem demisia Maiei Sandu și alegeri anticipate a președintelui Republicii Moldova”, a menționat președintele PSRM. 

De asemenea, socialiștii au cerut demisia a trei judecători ai Curții Constituționale - Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca

„Poziția principială a Partidului Socialiștilor este că membrii Curții Constituționale trebuie să fie exclusiv cetățeni ai Republicii Moldova, să nu dețină cetățenia altor state și să nu fi depus jurământ de credință față de niciun stat străin”, a mai scris Dodon.

Nici președintele Maia Sandu și nici reprezentanții Curții Constituționale nu au comentat deocamdată acuzațiile socialiștilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0