Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Topul celor mai ciudate nume purtate de moldoveni: N-ai să crezi că îi cheamă așa

© Pixabay / Free-PhotosМладенец
Младенец - Sputnik Moldova, 1920, 17.04.2021
Abonare
Sputnik Moldova prezintă o nouă listă de nume mai puțin obișnuite purtate de cetățenii moldoveni, după ce anterior a realizat un alt material la acest subiect, care a stârnit interes în rândul cititorilor.

CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În Republica Moldova există persoane care poartă nume unice, nemaiîntâlnite. Unele sunt extrem de rare, altele sunt de-a dreptul ciudate și nu poți să nu schițezi măcar un zâmbet atunci când sunt rostite. 

Acestea sunt inspirate din denumiri de păsări, mașini, țări, planete, discipline școlare, anotimpuri sau personalități istorice. 

Să începem cu cele unice. Există în Republica Moldova o persoană cu nume Vitamina, alta poartă nume Maslina, iar o femeie poartă numele Chimia. În topul numelor unice se înscriu și numele Vara, Nica-Maline, Sadic, Mars, Funda și Brad

Pare greu de crezut, dar există în țara noastră un bărbat care se numește Ion al IV-lea. Întocmai cum este scris aici e înregistrat și în acte. O confirmă și datele Agenției Servicii Publice, care pot fi verificate prin accesarea motorului de căutare de pe site-ul instituției. 

Două femei din țara noastră poartă numele Viena, probabil în cinstea capitalei Au

Цыганский театр Ромэн. Сцена из спектакля Грушенька - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Republica Moldova
Nume amuzante și ciudate purtate de romii din Moldova
striei, iar alte două se numesc Dragostea. De asemenea, 13 persoane se numesc Dragostina.

Potrivit Agenției Servicii Publice, în Republica Moldova există o persoană care se numește Noiabrina, 56 se numesc Octeabrina, una se numește Grafinia, iar două se numesc Dulciana

Cinci bărbați din țara noastră se numesc Pelin, 7 se numesc Danco, unul se numește Alfonso, iar 9 poartă numele Hristos

De asemenea, 91 de bărbați se numesc Spartac, iar 20 poartă numele Sultan

La nume neobișnuite și rare putem înscrie Adelfina, purtat de patru femei din țara noastră, și Indira, care este purtat de 59 de femei. 

Mai devreme, Sputnik Moldova a scris că în țara noastră există o persoană care se numește Soare. Ce-i drept, nu se cunoaște dacă e vorba de un bărbat sau o femeie, întrucât motorul de căutare nu specifică sexul. Un alt cetățean se numește Mercurii, probabil în cinstea planetei celei mai apropiate de Soare. 

Ingeniozitatea unor părinți a mers și mai departe - avem și o persoană care poartă numele Lenin, în cinstea liderului bolșevic.

De asemenea, potrivit bazei de date a Agenției Servicii Publice, în Moldova există persoane cu numele Aristotel și Socrate, în cinstea filozofilor din Grecia Antică. Acestea sunt unice. Unic este și numele Delfina, precum și Păsărica. Alte două femei se numesc Rîndunica

Alții au preferat denumiri de țări pentru odraslele lor. Cinci femei din Moldova poartă numele Argentina, iar una a fost numită Islanda

Există în Moldova și 21 de persoane cu numele Chanel, precum și o fetiță numită Chanelle, în cinstea renumitului brand de haine și cosmetice. 

Patru oameni se numesc Vandam, în cinstea celebrului actor american, iar două poartă numele Diamant

Nume de familie amuzante

Pe lângă prenumele neordinare și ciudate, în Moldova sunt sute de nume de familii la fel de amuzante. 

142 de persoane poartă numele Boubătrîn, 105 se numesc Mortu, 75 au familia Bucă, 271 - Bou, 52 - Pisică, 61 au familia Purcica, o persoană are numele de familie Porcu, 109 - Guzgan, 184 poartă numele de familie Rachiu, 6 persoane au familia Stână, iar 4 - Gomic

Legistlația Republicii Moldova prevede că ofițerul de stare civilă poate să refuze înregistrarea numelor formate din cuvinte indecente sau ridicole. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0