Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Socialiștii cer demisia a trei judecători de la Curtea Constituțională

© Sputnik / Anatolii KiriakCurtea Constituționale
Curtea Constituționale  - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Socialiștii vor cere Parlamentului să constate faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți și demisia acestora.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că prin decizia sa din 15 aprilie, Curtea Constituțională a discreditat statul de drept, a mers pe calea uzurpării puterii în interesul președintelui Maia Sandu, exact ca în stilul lui Plahotniuc din anul 2019.

Teodor Cârnaț  - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
Expert constituționalist: De ce Maia Sandu nu poate declanșa acum alegeri anticipate
"Considerăm că Parlamentul trebuie să dea nota corespunzătoare judecătorilor CC. PSRM va înainta un proiect de hotărâre a Parlamentului care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți (Manole, Șova, Roșca) în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și vom cere demisia lor", a precizat Igor Dodon. 

Liderul socialiștilor mai spune că fracțiunea pe care o conduce nu se teme de alegeri parlamentare anticipate și PSRM mai bine decât oricare alt partid din țară este pregătit de scrutin, având o echipă consolidată în toată țara și reprezentanți în conducerea la majoritatea consiliilor raionale, municipale și locale.

De precizat că magistrații Curții Constituționale au stabilit că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0