Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ciocoi, despre situația epidemică și procesul de vaccinare în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariAureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene
Aureliu Ciocoi Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Premierul interimar a făcut declarații după ședința Centrului unic ce comandă. El a oferit date cu privire la evoluția situației epidemice în țară și desfășurarea procesului de imunizare.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat vineri după ședința Centrului unic ce comandă că astăzi avem un număr mai mic de noi infectări cu COVID – doar 689 de cazuri, după efectuarea a 5731 de teste.

În opinia lui Ciocoi, cifra este încurajatoare. Celelalte date provoacă însă în continuare îngrijorare.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Politică
Ciocoi: Nu toți cetățenii vor să se imunizeze cu vaccinul propus

Astfel, în prezent sub supraveghere medicală se află 16 906 pacienți. Dintre aceștia, 5522 se tratează la domiciliu, în spitale sunt internați 3024 de pacienți. Din păcate, 282 de pacienți sunt în stare extrem de gravă, iar 57 de pacienți sunt intubați, cifra fiind în creștere în ultimele zile.

Din păcate, astăzi au fost înregistrate și 28 de decese provocate de COVID-1. Numărul celor care au fost răpuși de noul coronavirus a ajuns astfel la 5521 de oameni.

Din numărul total persoane infectate în ultimele 24 de ore, șapte sunt lucrători medicali: un medic, trei asistenți medicali, și trei angajați din cadrul personalului auxiliar. De la începutul pandemiei, în ţară au fost înregistrate 244 866 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor ministerului de resort, 1197 de persoane au fost vindecate. În total, 228 766 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Premierul interimar s-a referit și la desfășurarea procesului de imunizare. El a menționat că peste 82 de mii de cetățeni și-au administrat prima doză de vaccin. Rapelul l-au făcut 9476 de persoane, doar acestea putând fi considerate deja imunizate.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Va fi sau nu posibil să ne vaccinăm în clinici private: Ce spune Ciocoi

Amintim totodată că Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat în ședința de ieri achiziționarea a peste 2 milioane de doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Instituția a preciza că la data de 30 decembrie 2020 Ministerul a remis către COVAX cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate țării noastre.

Totodată, Comitetul a examinat posibilitatea achiziționării unei cantități suplimentare de vaccin ”Sputnik V”, la lotul de 182.000 de doze care va fi primit în calitate de donație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0