Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu posibil să ne vaccinăm în clinici private: Ce spune Ciocoi

© Sputnik / Mihai CarausAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Premierul interimar Aureliu Ciocoi spune că, peste puțin timp, cetățenii vor avea posibilitatea să se vaccineze și în rețelele de clinici private, iar în prezent se lucrează asupra mecanismului de formare a prețului la vaccinuri pentru agenții privați.
Va fi sau nu posibil să ne vaccinăm în laboratoare private-Ce spune Ciocoi

Aureliu Ciocoi a declarat pentru Sputnik Moldova că vaccinurile împotriva COVID-19 trebuie să fie disponibile și în clinicile private pentru ca cetățenii care doresc să se vaccineze mai devreme, să aibă această posibilitate. Premierul interimar nu a oferit un termen de când cetățenii ar putea să se imunizeze în laboratoarele private, dar a spus că în momentul de față Agenția Medicamentului elaborează un mecanism de formare a prețului la serurile anti-covid pentru clinicile private.

„Există o diferență între procurarea vaccinurilor din bani publici și importul lor în sectorul privat de sănătate. Vom trebui să avem o limită foarte clară de plafonare a prețurilor la seruri pentru a nu admite costuri exorbitante în rețelele medicale private. Cu siguranță, vom oferi această oportunitate agenților economici privați să aducă vaccinuri, pregătim terenul, dar să nu admitem prețuri exagerate", a subliniat Aureliu Ciocoi.

Potrivit experților în sănătate publică, nu este atât de simplu ca laboratoarele private să înceapă vaccinarea populației, iar pentru asta ele trebuie să respecte anumite norme care sunt prevăzute în contextul imunizării populației. Potrivit legislației, autorizarea privaților pentru imunizarea împotriva COVID-19 ține de competența directă a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și a Ministerului Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0