Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premier Energy: Legea privind compensarea facturilor la curent electric este „riscantă”

© Sputnik / Miroslav Rotari линий электропередачи
 линий электропередачи - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Principalul furnizor de electricitate din țară, compania Premier Energy, consideră că legea adoptată azi de Parlament, care prevede că statul va oferi compensații la plata curentului pentru 2 luni pentru cetățeni, implică anumită riscuri.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Compania Premier Energy și-a exprimat îngrijorarea după ce Parlamentul a votat în prima lectură proiectul de lege al socialiștilor care prevede că statul va compensa consumul de energie electrică pentru consumatorii casnici în perioada stării de urgență.

Furnizorul de curent susțină că acest proiect a fost votat fără discuții prealabile și nu a fost avizat de către Guvern. 

„Pe lângă crearea unui precedent, acest proiect de lege poate crea o confuzie profundă pentru clienți, care pot fi induși în eroare de detaliile facturilor cu privire la propria datorie. În plus, în final consumatorul oricum va trebui să plătească ulterior, întrucât bugetul de stat este alimentat, în cele din urmă, din contribuțiile cetățenilor sau împrumuturi care vor trebui să fie restituite”, a menționat Premier Energy într-un comunicat de presă.

De asemenea, furnizorul atrage atenția că legea poate avea consecințe grave.

Viorel Gîrbu  - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Societate
Expert: Vor fi sau nu scutiți moldovenii de plata facturilor la curent pentru două luni

„Prin acest proiect de lege, responsabil de plată nu mai este clientul, ci statul. (...) ÎCS „Premier Energy” SRL achiziționează și achită energia electrică în avans, iar întârzierea plăților de către stat, poate afecta întreg sectorul energetic, începând de la Furnizor si până la întreg lanțul de furnizare, precum operatorul sistemului de transport (Moldelectrica), operatorul de distribuție (Premier Energy Distribution), Energocom în calitate de furnizor central (ceea ce ar afecta Termoelectrica și proiectele de energie din resurse regenerabile calificate), precum și centrala electrică MGRES de la Cuciurgan”, menționează compania. Potrivit legii adoptate astăzi în prima lectură de Parlament, statul va transfera banii companiilor energetice, care vor scădea din facturile consumatorilor câte 214 lei pentru două luni. În total, consumatorii vor primi compensații de 428 de lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0