Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon: A fost găsit avion pentru livrarea vaccinului rusesc în Moldova

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Fostul președinte al țării Igor Dodon a spus că acordurile privind livrarea vaccinului rusesc în Moldova au fost deja practic încheiate.

CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a dezvăluit detaliile acordului privind livrarea vaccinului rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Moldova.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Țara noastră va putea cumpăra vaccin anti-COVID la un preț redus
"Cu câteva zile în urmă, a fost semnat un acord final, iar Comisia pentru Situații de Urgență a decis să scutească vaccinurile de taxe, a fost comandat un avion. În zilele următoare, ”Sputnik V” va ajunge în țară", a spus Dodon.

Liderul socialiștilor a precizat că, din cele 182 mii de doze de vaccin rusesc împotriva coronavirusului, 120 de mii sunt destinate locuitorilor malului drept al Nistrului și 62 de mii - regiunii transnistrene. 

"Avem nevoie de cel puțin un milion și jumătate de doze de vaccin, pentru a imuniza 500-600 de mii de cetățeni. Aceasta ar trebui să fie prioritatea numărul unu", a menționat anterior Dodon.

Vaccinul ”Sputnik V”

Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe.

Доставка вакцины Sputnik V на склад в грузовой терминал Москва Карго - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Societate
Comisia Situații Excepționale - decizie privind importul vaccinului Sputnik V

Pe 26 februarie, Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a confirmat autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0