Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Țara noastră va putea cumpăra vaccin anti-COVID la un preț redus

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Republica Moldova va putea procura vaccinul anti-COVID la un preț redus. Platforma COVAX a acceptat solicitarea Ministerului Sănătății în acest sens.

CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Autoritățile din Sănătate anunță că platforma COVAX a acceptat solicitarea țării noastre de a ne vinde 30 la sută din dozele necesare la un preț preferențial.

Campania de vaccinare  - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Șeful statului spune câte vaccinuri ar urma să mai ajungă în Republica Moldova

Astfel, Ministerul Sănătății a fost informat că platforma COVAX a lansat mecanismului de cost-sharing, prin care vom putea procura vaccin împotriva COVID-19 la prețuri avantajoase.

„Mecanismul de cost-sharing vine să faciliteze în continuare accesul echitabil la vaccin, adițional la dozele oferite gratuit pentru 20% din populația țării, pentru a spori gradul de acoperire a populației cu vaccin împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății. 

Totodată, livrarea vaccinului va fi efectuată  în funcție de stocurile disponibile, iar platforma COVAX va comunica despre cantitatea de doze disponibile pentru a fi livrate pe parcursul acestui an. Prețul pentru o doză a fost estimat la șapte dolari, care include cheltuielile de transport, taxele de procurare și alte cheltuieli. 

Astfel, Ministerul Sănătății urmează să informeze până la sfârșitul acestei luni despre cantitatea de vaccin care va fi procurată în acest an. Conform comunicatului, la sfârșitul anului 2020, Ministerul Sănătății a trimit o scrisoare platformei COVAX în care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20 la sută vor fi oferite gratuit, iar 30% - prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate țării noastre.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0