Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Veste proastă pentru părinții din Capitală: Activitatea extrașcolară - de la distanță

© Photo : Miroslav RotariSală de clasă
Sală de clasă - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău s-a conformat Decizia Nr. 2 din 15 aprilie a Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău și a dispus reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor în școli.

Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Educație
Elevii din Capitală revin la școală - Iată de când
CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Începând  luni, 19 aprilie 2021, procesul educațional pentru elevii din clasele I, II, III, IV, V și respectiv pentru elevii din clasele absolvente (IX, XII, XIII) din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău se organizează cu prezență fizică a elevilor, a stabilit Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.

Aceasta a precizat că reluarea procesului educațional cu prezența fizică a elevilor în școli se va desfășura cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de MECC.

Procesul educațional în instituțiile de învățământ special continuă cu prezență fizică a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeței sălii de clasă cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19 și a modelelor aprobate de MECC.

Încă, activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chişinău continuă să se desfășoare de la distanță.

De asemenea, și învățământul extrașcolar în Centrele extrașcolare şi Școlile sportive din municipiul Chișinău continuă la distanță, cu excepția antrenamentelor loturilor sportive în vederea pregătirii pentru competițiile naționale și internaționale cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău continuă la distanţă.

Procesul educațional în instituțiile de învățământ preșcolar din orașul Chișinău continuă cu prezență fizică a copiilor, în conformitate cu Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie, aprobat prin HG nr. 1211 din 04 noiembrie 2016 și cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0