Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video - Altercații în fața sediului Curții Constituționale

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Un grup de cetățeni, în special membri și simpatizanți ai Partidului Democrația Acasă, au pichetat sediul Curții Constituționale în timp ce magistrații examinau posibilitatea dizolvării Legislativului.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Cei care pichetau instituția au cerut ca magistrații să constată că sunt întrunite toate circumstanțele constituționale în vederea dizolvării Legislativului, ca mai apoi să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

În faț celor care participă la acțiunea de pichetare a ieșit chiar președintele Maia Sandu, după ce și-a prezentat în fața Curții argumentele în favoarea dizolvării Legislativului.

"Totul o să fie bine. trebuie să credem în puterea oamenilor, în puterea cetățenilor. Cetățenii merită o guvernare responsabilă, care să facă ordine în țară și nu doar Președinția să lupte cu corupția, dar și Parlamentul să lupte cu corupția. Nu așa cum se întâmplă astăzi", a declarat Maia Sandu în fața manifestanților din Curții Constituționale.

Oamenii au scandat: "Jos corupții!", "Anticipate!".

În timp ce membrii și simpatizanții Partidului Demoicrația Acasă protesta în fața Curții Constituționale, în sprijinul demersului președintelui Maia Sandu cu privire la declanșarea alegerilor anticipate, deputatul socialist Vlad Batrâncea a scris pe reţelele de socializare că colegul său, deputatul Vasile Bolea a fost agresat de aceştia.

Юрий Рошка - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2021
Roșca: Sandu i-a mințit pe moldoveni - Detalii
”Astăzi sectorul de dreapta al Maiei Sandu l-a atacat pe deputatul Vasile Bolea la Curtea Constituțională. Este puțin și ineficient să condamnăm, pur și simplu, comportamentul barbar al acestei secte. Toți cei implicați vor fi trași la răspundere”, a scris Batrâncea.

”Acești cetățeni au protesta cu drapele europene. Dar habar nu au de cultura politică europeană și supremația legii. Nu au educația și instruirea corespunzătoare”, a mai declarat Batrâncea.

”Reprezentanții sectei actualului președinte și-au demonstrat în mod explicit agresivitatea și ignoranța atât în Parlamentul Moldovei, cât și în Consiliul Municipal al Capitalei. Sectorul de dreapta din Ucraina vecină a provocat haos. Aceasta nu va aduce nimic bun nici pentru poporul moldovenesc”, a mai afirmat deputatul socialist.

”Agresivitate, conflict civil, scandaluri, acuzații nefondate, minciuni și manipulări. Acesta și este viitorul luminos promis de Maia Sandu, pacea și înțelegerea socială. Socialiștii vor reacționa în mod adecvat și vor pune la punct agresorii”, a conchis Vlad Batrâncea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0