Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sărbotori pascale pe timp de pandemie: Prognozele epidemiologilor

© Sputnik / OsmatescoLaura Țurcan
Laura Țurcan - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Ne putem aștepta la un nou focar de infectări cu COVID-19 după sărbătorile pascale? Medicul epidemiolog de la Agenția Națională în Sănătate Publică, Laura Țurcan a oferit câteva prognoze în acest sens.
Sărbotori pascale pe timp de pandemie: Prognozele epidemiologilor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", medicul epidemiolog Laura Țurcan a precizat că numărul infectărilor cu COVID-19 ar putea crește după sărbătorile pascale, doar dacă cetățenii vor neglija și nu vor respecta măsurile de protecție.

Пасхальная ярмарка в центре Кишинева  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Societate
Ciocoi spune cum va fi sărbătorit Paștele în condițiile stării de urgență
În același timp, măsurile impuse de autorități, dar și declararea regimului stării de urgență ar putea contribui la descreșterea numărului de noi infectări.

"Sperăm că numărul cazurilor de infectare nu va crește, deoarece se preconizează ca cimitirele să fie închise, iar slujbele să fie organizate afară, în aer liber. Cred că oamenii și-au învățat lecția după un an de la pandemie. Trebuie să înțelegem cu toții că aceste cazuri sunt în continuare într-un număr mare și nu avem dreptul să ne relaxăm", a declarat Laura Țurcan.

În acest an, Paștele va fi marcat în data de 2 mai, cu 14 zile mai târziu decât în 2020. Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a coronavirusului. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0