Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavel Filip, despre decizia CC: În continuare țara e într-o mare criză

© Photo : Miroslav RotariPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Liderul PDM, Pavel Filip, susține că decizia de astăzi a Curții Constituționale poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul, însă societatea nu trebuie să creadă că imediat problemele țării vor fi rezolvate.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Președintele PDM, Pavel Filip, a comentat pe pagina sa de Facebook, decizia de astăzi a Curții Constituționale, potrivit căreia Parlamentul poate fi dizolvat.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
Ce spune liderul PSRM, Igor Dodon, despre decizia Curții Constituționale
Filip a scris că ar vrea să cred în ipoteza că anticipatele vor salva țara și spune că se va bucura dacă așa se va întâmpla, dar crede că în următorul Legislativ se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție.

"Și dacă până acum unii au strigat “anticipate”, iar alții au strigat “guvern”, să nu credeți că de azi încep discuțiile despre vaccin și securitate națională. Nu. Și în continuare țara e într-o mare criză. Oamenii ne mor. Personal am pierdut 2 membri de familie și câțiva colegi. Alții încă mai luptă cu virusul. Licitația pentru cumpărarea vaccinului a eșuat", a scris Pavel Filip. 

Totodată, Pavel Filip mai spune că ziua de azi ploate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentu, dar e o victorie a lui Pirus.

"Căci ce fel de victorie e cea în care ai rămas singur să te bucuri de ea?", s-a întrebat Filip.

De precizat că magistrații Curții Constituționale au stabilit că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0