Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

MAEIE i-a solicitat ambasadorului român să se abțină de la anumite declarații

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Ambasadorul român a fost rugat, în spiritul Convenției de la Viena să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească.

CHIȘINĂU,15 apr – Sputnik. Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit, la  Ministerul de Externe, pe ambasadorul României la Chișinău. Interlocutorii au discutat aspecte privind evoluţia relaţiilor bilaterale moldo-române.

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Societate
Încă un lot de vaccin a fost oferit de România Republicii Moldova

A avut loc un schimb de opinii și pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda celor două ţari, cooperare sectorială și modalități de consolidare a cadrului juridic.

Secretarul de stat Dumitru Socolan a reiterat mulțumirile autorităților de la Chișinău pentru sprijinul complex oferit de guvernul român cetățenilor Republicii Moldova pe fundalul situației epidemiologice.

La întrevedere a fost abordată și recenta afirmație a diplomatului român de la un post de televiziune. În context, diplomatului i s-a solicitat. în spiritul Convenției de la Viena. să se abțină de la declarații care ar atenta la dreptul la pluralitate de opinii din societatea moldovenească, garantat de Constituția țării și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Amintim că, acum câteva zile, ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, a declarat, răspunzând la întrebarea moderatoarei emisiunii  de la un post TV, că dacă ar avea ocazia să vaccineze cetățenii care dețin cetățenia română la Ambasada României în Moldova, nu i-ar vaccina împotriva coronavirusului, ci „contra moldovenismului primitiv sau contra sentimentelor, pe care le au, la un moment dat, contra României, care sunt moștenire din perioada sovietică”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0