Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un lot de vaccin a fost oferit de România Republicii Moldova

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 27.03.2021
Abonare
Moldova a recepționat cel de-al doilea lot de vaccin AstraZeneca din partea României. De această dată, în țară au ajuns peste 50 de mii de doze.

CHIȘINĂU, 27 mart - Sputnik. Țara noastră a primit astăzi un nou lot de vaccin AstraZeneca din partea României - 50 400 de doze. Anunțul a fost făcut de șeful statului Maia Sandu. 

„Această tranșă ne permite să continuăm și să accelerăm procesul de vaccinare, așa încât să protejăm viața câtor mai mulți cetățeni. Vă mulțumesc din suflet, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu. Mulțumim, România, pentru acest sprijin generos și necondiționat!”, a scris președintele Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Oficialul a menționat că acest lot oferit de România înseamnă pentru Moldova „o speranță că vom opri pandemia și că ne apropiem de ziua în care să putem reveni la normalitate”.

Primele peste 20 de mii de doze de vaccin AstraZeneca au fost livrate în Moldova pe 27 februarie. Acestea au fost furnizate de România, iar pe 5 martie șara noastră a primit încă 14.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Vorbim și despre AstraZeneca produs în Coreea de Sud. La 19 martie, Moldova a primit 24.570 de doze de vaccin Pfizer.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0