Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum au comentat deputații platformei "Pentru Moldova" decizia Curții Constituționale

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Abonare
Deputații platformei parlamentare "Pentru Moldova" susțin că „președintele Maia Sandu a vrut alegeri parlamentare anticipate, iar Curtea Constituțională i-a făcut pe plac prin decizia de astăzi”.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Deputații platformei parlamentare "Pentru Moldova" s-au pronunțat cu privire la hotărârea Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2021
Politică
Ce spune liderul PSRM, Igor Dodon, despre decizia Curții Constituționale
"Maia Sandu a vrut, Curtea Constituțională a decis: alegeri anticipate pe timp de pandemie. Ceea ce s-a întâmplat astăzi nu e nici pe departe o rezolvare a crizei politice, ci aprofundarea ei. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii ei spre nihilism, revoltă și dezorganizare. Președintele Maia Sandu și-a tăiat nu doar ei craca de sub picioare, ci și tuturor oamenilor care așteptau soluții pentru probleme lor, în plină criză economică, pandemică și socială. Iar soluția nu sunt alegerile. Și oamenii știu asta. Oamenii înțeleg asta", se menționează în comunicatul de presă al deputaților "Pentru Moldova".

În context, ei au reiterat că nu le este frică de alegeri anticipate.

"Suntem siguri pe noi și pe victoria noastră. Dar orice îmbolnăvire, orice moarte de COVID-19 din timpul alegerilor, din timpul campaniei electorale, va fi pe conștiința Maiei Sandu", susțin deputații Partidului "Șor" și cei de la grupul "Pentru Moldova".

Magistrații Curții Constituționale au stabilit joi că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. 

"Se constată circumstanțele dizolvării parlamentului din cauza incapacității de a numi un guvern în conformitate cu articolul 85 din Constituție", a anunțat președintele Curții Constituționale Domnica Manole.

Astfel, Maia Sandu are dreptul să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0