Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor putea sau nu cetățenii să intre în cimitire de Paștele Blajinilor

© Sputnik / Anatolii KiriakCimitirul Armenesc
Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Accesul în cimitirele din municipiul Chișinău ar putea fi interzis în acest an de Paștele Blajinelor. Asta susține directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare".

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Deși accesul în cimitirele din municipiul Chișinău ar putea fi interzis în acest an de Paștele Blajinelor, totuși autoritățile, ca în fiecare an, fac curățenie generală. Asta a declarat în studioul Sputnik Moldova Ludmila Boțan directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare".

Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Societate
Țara noastră va putea cumpăra vaccin anti-COVID la un preț redus
"Încă nu s-a decis dacă va fi permis accesul în cimitire de Blajini, dar mai exact că nu, însă ordine oricum facem. Avem foarte mult de lucru și avem de salubrizat gunoiul care se adună pe parcursul iernii. Suntem în postul mare și facem ordine. Și oamenii vin să facă ordine la mormintele răposaților", a declarat Ludmila Boțan.

În același timp, directoarea întreprinderii municipale "Combinatul Servicii Funerare" a vorbit despre unele tradiții inventate de cetățeni de Paștele Blajinilor. 

"Ce ține de mesele cu bucate la cimitire, mă depășesc. În trecut se aducea doar vin și ouă roșii, acum se fac adevărate mese, asta nu îmi este clar. Dacă venim să ne pomenim morții, trebuie să ne conectăm și moral și fizic, dar nu cred că răposaților le place să vadă persoane în stare de ebrietate care iese uneori în patru din cimitire. O bună parte de mâncare e lăsată la cimitire și e dezordine totală, iar alte ori se lasă candela aprinsă și iau foc florile artificiale. Vedem cum se vor derula lucrurile în continuare", a mai spus Ludmila Boțan.

Recent, medicul epidemiolog Laura Țurcan, de la Agenția Națională în Sănătate Publică, a declarat în studioul Sputnik Moldova că autoritățile preconizează ca cimitirele să fie închise de Paștele Blajinilor. Despre aceasta a vorbit anterior și premierul interimar Aureliu Ciocoi, tot la Sputnik Moldova.

Paștele - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Societate
Vom putea sau nu merge la biserică în noaptea de Paște: Ce spun preoții
"Comisia pentru Situații Excepționale din Chișinău este aproape de a închide cimitirele din raza Chișinău de Paștele Blajinilor, căci la acest eveniment se adună mulți oameni", a declarat Aureliu Ciocoi

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0