Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

A scăzut numărul cazurilor de infectare cu COVID: Explicația epidemiologilor

© Sputnik / Mihai CarausAngela Paraschiv
Angela Paraschiv - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Scăderea numărului de infectări zilnice cu COVID are legătură directă cu închiderea școlilor și trecerea la învățământul online. De această părere este șefa catedrei Epidemiologiei a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Angela Paraschiv.
Mai puține cazuri de infectare cu COVID: Explicația epidemiologilor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Angela Paraschiv a explicat că unul dintre factorii care au generat micșorarea numărului de infectări cu COVID-19 este închiderea școlilor și trecerea la învățământul online. Potrivit ei, deja după două săptămâni de la sistarea învățământului în sălile de clasă a fost remarcată scăderea numărului de infectări.

"Copiii de vârstă școlară aduceau virusul la domiciliu și părinții se infectau. Iată că anume atunci când s-au închis școlile și s-a trecut la învățământul online am văzut o scădere a numărului de cazuri. Acest rezultat nu este altceva decât reflectarea măsurilor ce s-au impus în domeniul învățământului", a declarat Angela Paraschiv.

Medicul epidemiolog s-a referit și la studiile efectuate în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase pentru Copii, acolo unde s-a constatat că în peste 50 la sută din cazuri sursa primară de infecție au fost copiii.

Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 28.03.2021
Elevii vor mai avea o vacanță în această primăvară: Iată când începe

"A fost demonstrat nu doar la noi în țară, dar și în alte țări unde s-a făcut o evaluare a riscului privitor la transmiterea infecției de la copii la maturi. Același lucru am observat și noi, în Republica Moldova. Astfel, aceste măsuri criticate dur de unii părinți au adus cu adevărat rezultate", a conchis interlocutoarea.

Amintim că începând cu ziua de 22 martie toate școlile din Capitală au revenit la învățământ la distanță. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. În același timp, grădinițele din Capitală își continuă activitatea cu prezența copiilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0