Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum să obții permisul de intrare în Rusia – precizările ambasadei Moldovei

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОткрытие нового международного терминала С в Шереметьево
Открытие нового международного терминала С в Шереметьево - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Misiunea diplomatică a explicat procedura de obținere a permisului de intrare a cetățenilor țării pa teritoriul Rusiei: ce trebuie să facă cei care au nevoie să meargă acolo la muncă sau la tratament.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Ambasada Moldovei la Moscova a făcut precizări în legătură cu procedura de obținere a permisului de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse. Explicațiile au fost publicate pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2021
Societate
Premieră turistică: Cetățenii moldoveni pot face un tur ca să se vaccineze în Rusia

”Ministerul afacerilor externe al FR a clarificat procedura de obținere a permisului de intrare temporară pentru cetățenii străini pe teritoriul Federației Ruse, potrivit căreia permisul de intrare se eliberează de către staff-ul operativ (lupta anti-Covid), condus de către viceprim-ministra Guvernului Federației Ruse T.A.Golicova, la solicitarea directă a autorităților executive de profil rusești primitoare, dar nu a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă”, este menționat în comunicat.

După cum a explicat misiunea diplomatică, de exemplu, în cazul cetățenilor Republicii Moldova care planifică intrarea pe teritoriul Rusiei la invitația unei companii sau instituții-partener rusești, partea rusă pregătește întregul set de acte (invitația scrisă, copiile pașapoartelor cetățenilor RM, perioada participării la eveniment etc.), după care îl depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea de a se adresa către staff-ul operativ în scopul emiterii permisiunii de intrare în Rusia.

”În ceea ce ține de cetățenii Republicii Moldova, care urmează să primească tratament medical în Rusia, Ambasada informează următoarele. Cetățenii Republicii Moldova vor fi înregistrați de către instituția medicală primitoare rusă, pe portalul specializat (портал государственных услуг Российской Федерации), în prealabil, după care, persoana invitată va primi un cod unic la adresa sa electronică, acest cod fiind de fapt-permisul de intrare în Rusia”, precizează Ambasada.

Intrarea pe teritoriul Rusiei a cetățenilor străini a fost restricționată în martie 2020 din cauza răspândirii infecției cu coronavirus. De atunci, o serie de categorii de cetățeni străini au primit permisiunea de a intra în Federația Rusă, însă pentru cetățenii moldoveni aceste restricții  rămân în continuare în vigoare

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0