Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah s-a întâlnit la Moscova cu Evgheni Primakov

Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit la Moscova cu șeful Agenției Federale Ruse Rossotrudnichestvo, Evgheni Primakov.

Chișinău, 8 apr - Sputnik. Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit la Moscova cu dl Evgheni Primakov, șeful Agenției Federale Ruse Rossotrudnichestvo. Discuția s-a axat pe programele de susținere a infrastructurilor sociale din Autonomie, care se confruntă cu provocări serioase din cauza crizelor epidemice și economice.

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei  - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Politică
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu Ambasadorul Turciei: Despre ce au discutat
Bașcanul și-a exprimat recunoștința pentru lotul de echipamente medicale moderne oferite de către Consiliul Public al Agenției Rossotrudnichestvo, care a fost livrat spitalelor raionale din Găgăuzia. Echipamentele ajută medicii la examinarea pacienților și reabilitarea post-infecțioasă a pacienților cu COVID-19.

Bașcanul Găgăuziei și dl Primakov au discutat despre necesitatea actualizării foii de parcurs referitoare la cooperarea dintre Găgăuzia și Agenția Rossotrudnichestvo pentru anii 2021-2024.

Conducerea Găgăuziei a propus implementarea în comun a unui șir de proiecte de infrastructură și sociale, unul dintre care este dotarea instituțiilor de învățământ cu echipamente informatice și multimedia pentru realizarea orelor în regim online.

"Găgăuzia, la fel ca și Republica Moldova, necesită sprijin sistemic pentru dezvoltarea rapidă a infrastructurilor social-economice, nu doar pentru a depăși epidemia și criza economică, dar și pentru a stopa fenomenul plecării oamenilor și scăderea natalității. Resursele noastre interne nu sunt suficiente pentru a face progrese rapide în aceste domenii. Federația Rusă este un partener important pentru Republica Moldova și pentru Găgăuzia în particular. Suntem recunoscători pentru ajutorul care a fost deja oferit, care în practică a salvat viețile oamenilor, iar acum suntem concentrați la proiecte pe care le-am putea implementa împreună în viitor", a menționat Irina Vlah în cadrul discuției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0