Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost anunțată data ședinței Parlamentului – ce subiecte figurează pe agendă

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Abonare
Ședința plenară a Parlamentului este prevăzută pentru vineri, 16 aprilie, cu începere de la ora 10:00 – pe agendă sunt incluse aproape 20 de subiecte.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Data desfășurării și ordinea de zi a ședinței în plen a Legislativului a fost aprobată miercuri  de Biroul permanent al Parlamentului. Deputații vor avea de examinat vineri, 16 aprilie, în jur de 20 de subiecte, comunică serviciul de presă al instituției.

Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2021
Politică
Moldovenii ar putea fi scutiți pentru două luni de plata facturilor la electricitate

În cadrul ședinței plenare, deputații urmează să discute proiectul de lege cu privire la blocul locativ destinat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl; proiectul privind instituirea unor măsuri de susținere a întreprinderilor micro în cazul imposibilității calculării, raportării și achitării impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii; proiectul privind acordarea, cu titlu de excepție, a dreptului la pensie anticipată pentru limită de vârstă; proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice.

Totodată, vor fi dezbătute între altele modificările la Legea cu privire la protecția socială a cetățenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, la Legea privind tratatele internaționale ale Republicii Moldova, la Legea cu privire la serviciul diplomatic etc.

Joi, 15 aprilie, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia urmează să se decidă dacă au fost întrunite condițiile constituționale pentru dizolvarea Parlamentului și dacă președintele Maia Sandu poate emite un decret corespunzător în acest sens și poate stabili data alegerilor anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0