Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zaharova a criticat CNN pentru că a prezentat tancurile ucrainene drept rusești

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat o greșeală gravă a canalului american CNN și i-a sfătuit pe angajații săi să lucreze mai conștiincios.

Anterior, CNN a prezentat într-o ilustrație la un material tancuri ucrainene la o gară ucraineană drept „pregătirea Rusiei pentru război”.

Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Politică
Zaharova: Occidentul nu vrea să observe tragedia din Donbas

"Înțelegem că nu aveți timp să verificați faptele, deoarece v-ați înfipt adânc în lupta ideologică în numele triumfului liberalismului. Dar chiar așa?", a scris diplomatul pe Facebook.
Ea și-a exprimat opinia că corespondenții de la Moscova ai acestui canal TV „trebuie să se distragă de la participarea la viața publică a țării noastre (au propriul lor stat pentru asta și ne putem descurca singuri) și să aloce puțin mai mult profesiei lor”.

„Pentru că acest lucru este pur și simplu indecent”, a conchis Zaharova.

Relațiile ruso-americane au fost în mod tradițional tensionate; situația s-a înrăutățit după evenimentele din Ucraina din 2014 - schimbarea puterii de la Kiev, revenirea Crimeei și începutul confruntării civile din Donbas.

Recent, a fost observată o escaladare în sud-estul Ucrainei: luptele au devenit mai frecvente, părțile se acuză reciproc că au forțat să tragă la linia de contact.

Rusia a declarat de mai multe ori că nu participă la conflictul intern ucrainean și speră la o încheiere grabnică a acestuia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0