Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova: Occidentul nu vrea să observe tragedia din Donbas

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Abonare
Occidentul, inclusiv Uniunea Europeană, nu văd și nu vor să observe problemele umanitare și tragedia din Estul Ucrainei, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Comentând decesul unor copii în Donbas, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Occidentul preferă să ignore tragedia din Estul Ucrainei.Sunt niște crime oribile nu doar împotriva unui copil, ci a sutelor de copii (ucișii) de mâinile militanților în centrul Europei, în primul sfert al secolului 21, cu susținerea informațională și morală din partea protectorilor occidentali (ai Ucrainei), inclusiv a Uniunii Europene și direct de Bruxelles, din partea mai multor structuri internaționale, subliniez, prin faptul că nu văd și nu vor să observă problemele umanitare, tragediile din această regiune a Europei”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

Ситуация на линии соприкосновения в Донецкой области - Sputnik Moldova, 1920, 31.03.2021
Rusia încearcă să afle dacă Occidentul este gata să dea din nou foc Donbasului

Anterior, direcția Miliției Populare din autoproclamata Republică Populară Donețk (DNR) a anunțat despre moartea unui copil de cinci ani, după lansarea, cu ajutorul unei drone, a unui proiectil de către forțele ucrainene în localitatea Aleksandrovskoe, la nordul DNR.

Totodată, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE nu a reușit să stabilească ce tip de arme și muniții au cauzat moartea copilului de cinci ani în Donbas.

În aprilie 2014, autoritățile Ucrainei au declanșat o operațiune militară împotriva celor două republici autoproclamate – LNR și DNR, care și-au declarat independența după lovitura de stat de la Kiev din februarie 2014. Problemele reglementării situației din Donbas sunt puse în discuție inclusiv la întrevederile de la Minsk a grupului de contact, care din septembrie 2014 a adoptat trei documente de reglementare a pașilor de detensionare a conflictului. Cu toate acestea, chiar și după anunțarea armistițiului, între ambele tabere au loc schimburi de focuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0