Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor fi tratați pacienții cu COVID-19: Protocolul clinic național a fost modificat

© Sputnik / Mihai Carauscentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Ministerul Sănătății anunță că Protocolul clinic național a fost modificat în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Astfel, medicii urmează să fie informați despre toate schimbările în ceea ce ține tratamentul persoanelor cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Toți cei care sunt suspecți de COVID-19 vor fi testați, ia până la obținerea unui rezultat, ei vor avea statut de potențial infectat și li se va acorda un tratament medical care va fi centrat pe necesitățile pacientului. În același timp, persoanele asimptomatice nu vor primi tratament.

Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Când ajunge Sputnik V în Moldova: La ce etapă este livrarea vaccinului

Potrivit noului protocol clinic național, persoanelor care au simptome, dar se vindecă la domiciliu și au un risc anumit, li se recomandă monitorizarea pulsului în permanență. Pacienților cu forme ușoare ale COVID-19 nu li se recomandă indicarea terapiei cu antibiotice sau administrarea acestora cu scop profilactic. 

Conform noului Protocol, pacienții cu COVID-19 vor fi investigați pentru a fi depistate și alte maladii concomitente, pentru a fi prevenite complicațiile. Cei care vor avea indicații, vor fi tratați cu Remdesivir cât mai precoce, inclusiv vor fi prescrise anticoagulante. 

Ministerul Sănătății susține că se va acorda o atenție sporită stării psiho-emoționale a pacientului, pentru evaluarea promptă a anxietății și simptomelor depresive ale pacienților cu COVID-19. De asemenea, înainte de externare, pacienții se vor examina pentru necesitățile de reabilitare.

Potrivit autorităților din sănătate, medicii de familie din întreaga țară vor fi instruiți online despre cum să implementeze Protocolul actualizat. Ministerul Sănătății a precizat că Protocolul clinic național „Infecția cu coronavirus de tip nou (COVID-19)”, ediția a V-a, a fost elaborat pe baza celor mai actuale recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Aici puteți vedea Protocolul clinic standardizat pentru medicii de familie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0