Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ajunge Sputnik V în Moldova: La ce etapă este livrarea vaccinului

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
În prezent, autoritățile din sănătate discută cu Federația Rusă despre modalitate de transportare a vaccinului Sputnik V. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al MSMPS Igor Curov, în cadrul unei conferințe de presă la ANSP.

Ампула на фоне логотипа Спутник V. - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Rusia
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V
CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Încă nu este fixată o dată exactă când ar urma să ajungă vaccinul rusesc în Republica Moldova, dar acest lucru se va întâmpla în curând. Ministerul Sănătății discută în prezent cu responsabilii din Federația Rusă despre modalitatea de transportare a lotului de 182 de mii de vaccinuri Sputnik V.

„Suntem în negocieri despre modalitatea de transportare, discutăm toate detaliile tehnice pentru ca donația să fie livrată în Republica Moldova. Cum aflăm o zi exactă, vă anunțăm”, a precizat secretarul de stat Igor Curov.

Secretarul de stat a precizat că Federația Rusă va dona țări noastre 182 de doze de vaccin, iar 62 de mii vor merge în regiunea transnistreană. Totodată, în cadrul conferinței, întrebat despre vaccinul chinezesc CoronaVac care ar putea fi procurat de Republica Moldova, Igor Curov a menționat că în prezent se negociază contractul și nu se cunosc detalii nici despre preț, nici despre cantitatea pe care ar putea s-o achiziționeze statul nostru de la compania chineză. 

Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Societate
Începe vaccinarea cu cea de-a doua doză a vaccinului Pfizer
„Cantitatea va fi discutată în funcție de disponibilitatea părții chineze. (…) În cadrul ministerului se lucrează asupra stabilirii unor contacte cu producătorii de vaccine. La momentul actual,  peste zece producători au fost informați despre inițiativa noastră de a procura vaccinul. Cu trei producători cel puțin avem deja un contact strâns referitor la negocieri pentru a achiziționa vaccinul. Discutăm cu Pfizer, Moderna, am stabilit legătura cu Jonson and Jonson. Totodată, discutăm și cu Fondul de Investiții din Federația Rusă”, a menționat Igor Curov.

Specialistul din cadrul ANSP Alexei Ceban a precizat în cadrul conferinței că până la sfârșitul lunii aprilie, în țara noastră ar urma să ajungă încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca, care acum a fost redenumit în Vaxzevria. Lotul va ajunge în Moldova prin intermediul platformei COVAX. 

Totodată, secretarul de stat al Ministerului Sănătății Igor Curov a menționat că specialiștii din domeniu în prezent lucrează la un mecanism de a duce o evidență a persoanelor care s-au vaccinat în alte țări, pentru a face un bilanț corect a celor imunizați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0