Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conversație telefonică între Putin și Biden: Când s-ar putea întâlni cei doi șefi de stat

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.04.2021
Abonare
Președinții Rusiei și Statelor Unite au discutat despre intenția de a purta un dialog privind stabilitatea strategică și controlul armelor.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Conversația telefonică dintre președinții SUA și Rusia, Joe Biden și Vladimir Putin, a avut loc marți seară.

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Rusia
Kremlinul a dezvăluit ce va conține mesajul lui Putin adresat Adunării Federale
 Reprezentanții de la Casa Albă au anunțat că liderii celor două state și-au confirmat intenția de a negocia stabilitatea strategică.

"Au discutat o serie de probleme regionale și globale, inclusiv intenția Statelor Unite și a Rusiei de a desfășura un dialog privind stabilitatea strategică pe o serie de probleme de control al armelor și amenințările emergente la adresa securității bazate pe extinderea Tratatului Start III", se menționează în declarație.

Potrivit RIA Novosti, președintele SUA l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin să organizeze un summit într-o țară terță.

"Președintele Biden și-a reconfirmat obiectivul de a construi o relație stabilă și previzibilă cu Rusia, în conformitate cu interesele SUA și a propus un summit într-o țară terță, în lunile următoare, pentru a discuta întreaga gamă de probleme cu care se confruntă SUA și Rusia", se mai arată în comunicat.

La rândul său, Kremlinul a confirmat că a avut loc conversația între cei doi lideri și că a recepționat propunerea de a organiza o întâlnire față în față a celor doi președinți.

"Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea de a continua dialogul pe cele mai importante domenii ale asigurării securității globale, care ar satisface interesele nu numai ale Rusiei și ale Statelor Unite, ci ale întregii comunități mondiale", a adăugat serviciul de presă al liderului rus.

Kremlinul a subliniat că Biden și-a exprimat interesul pentru „stabilirea unei cooperări stabile și previzibile cu privire la probleme acute precum asigurarea stabilității strategice și controlul armelor, programul nuclear iranian, situația din Afganistan și schimbările climatice globale”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0