Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va procura sau nu Guvernul vaccinul chinezesc: Ce spune Aureliu Ciocoi

© Sputnik / OsmatescoAureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Ministerul Sănătății se află în proces de negocieri cu producătorul de vaccin împotriva COVID-19, Sinovac din China, singurul care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate.
Vaccinul chinez anti-COVID: Când ar putea ajunge în Moldova

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat în cadrul unui discuții la Centrul de presă Sputnik Moldova că, în prezent, țara noastră este în proces de negociere și achiziție a vaccinului anti-COVID produs de către o companie chineză.

Ninel Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Tot ce trebuie să știți despre vaccinarea anti-COVID în Moldova
Potrivit lui, Sinovac Biotech Limited din China a fost singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, dar asta nu însemnă, spune Ciocoi, că Guvernul va pune accent exclusiv pe procurarea acestui tip de ser.

"Sinovac este un vaccin foarte bun, cu eficiență mare și este pe ultima sută de metri de a fi omologat de Organizația Mondială a Sănătății. În circumstanțele în care suntem, trebuie să acceptăm orice vaccin care îl putem identifica disponibil pe piața internațională de vaccinuri, dar asta nu înseamnă că vom achiziționa în totalitate acest tip de ser", a precizat premierul interimar.

Aureliu Ciocoi a mai adăugat că autoritățile din țara noastră întreprind toate măsurile pentru a diversifica sursele de procurare a vacinurilor anti-Covid 19 și de a oferi posibilitatea cetățenilor de a alege vaccinul pe care doresc să-l administreze.

Fracțiunea Platforma DA din Parlament solicită audierea premierului interimar în legătură cu achiziția de către stat a cedlor peste 400 de mii de doze de vaccin chinezesc. Deputații de la DA sunt nedumeriți de ce autoritățile statului au ales varianta deachiziționare a serului produs în China.

Vom preciza că imunizarea anti-COVID-19 a început pe 2 martie, iar până acum au fost vaccinate 65 de mii de persoane.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0