Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pandemia bate în retragere? Se închid unele secții COVID din Capitală

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Secțiile de COVID din două spitale din Capitală își vor sista treptat activitatea, pentru că a scăzut numărul celor infectați cu noul coronavirus. Astfel, autoritățile vor reactiveze secțiile specializate și să acorde ajutor medical celor cu maladii cronice. 

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie și blocul vechi al maternităţii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” vor ieși treptat din circuitul COVID-19 în această săptămână.

Centru de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Societate
Ceban: Mulți oameni refuză să se vaccineze, deși sunt eligibili - Iată motivele

Despre acest lucru a anunțat edilul-șef al Capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Primarul susține că s-a coordonat cu Ministerul Sănătății sistarea graduală a unor secții cu profil COVID-19. Motivul acestei decizii este faptul că în ultima perioadă a scăzut numărul infectărilor cu nou coronavirus, iar în spitalele municipale sunt paturi libere suficiente destinate pacienților bolnavi de COVID-19. 

Astfel, potrivit lui Ceban, peste 250 de paturi din cele două spitale municipale se vor elibera pentru pacienții cu alte boli, care la fel au nevoie de tratament. Primarul a mai scris pe pagina sa de Facebook că în celelalte spitale municipale numărul de paturi destinat pacienților cu COVID-19 se va micșora treptat.

„Ne dorim ca spitalele municipale, la fel treptat, să revină la profilurile de până la pandemie, unde să fie reactivate secțiile medicale specializate pentru pacienții cu maladii cronice. Vom pune prioritate neapărat pe tratamentul de reabilitare post-COVID-19. Cel mai probabil, în cazul celei mai optimiste evoluții epidemice, ultimul spital care va rămâne în circuitul COVID-19 va fi Centrul de la MoldExpo, care recent a împlinit un an de la deschidere”, a scris Ion Ceban.

Edilul-șef a precizat că, chiar dacă numărul infectărilor este într-o ușoară scădere, în Capitală incidența rămâne a fi mare, iar cazurile grave rămân la fel de multe și paturi libere în secțiile de terapie intensivă nu sunt. 

Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei în țară au fost înregistrate 241 217 cazuri de COVID-19, dintre care 103 545 de cazuri au fost doar în Capitală. Totodată, în Chișinău au fost înregistrate peste 1 700 de decese din cele peste 5 300 înregistrate în toată țara. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0