Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban: Mulți oameni refuză să se vaccineze, deși sunt eligibili - Iată motivele

© Inquam Photos / OCTAV GANEACentru de vaccinare
Centru de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că multe persoane eligibile pentru vaccinare nu doresc să se imunizeze. Motive ar fi mai multe: fie știrile false apărute în presă, fie politizarea acestui subiect, consideră edilul-șef.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Primarul Capitalei a menționat în cadrul ședinței serviciilor municipale că și procesul de imunizare decurge conform graficului, iar în toate sectoarele Chișinăului vor apărea centre de vaccinare. El a precizat însă că mulți oameni refuză să primească vaccinul, deși sunt eligibili pentru a beneficia de el. În aceste condiții, se va trece la imunizarea altor categorii de persoane. De marți, 13 aprilie, începe vaccinarea taxatorilor.

"Unii oameni nu doresc să se vaccineze, deși sunt eligibili. Săptămâna trecută din numărul total de pedagogi, câteva sute, au venit doar 180. Destul de neplăcut. În așa condiții, vom trece la alte categorii. Vaccinurile nu trebuie să stea în frigider. Asta e și din cauza știrilor false, care fac mult rău. În plus și acest subiect a fost politizat. Mulți pleacă în țara vecină se se vaccineze, ar trebui să avem și aici o statistică", a mai spus Ceban.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că treptat va fi diminuat numărul spitalelor municipale în care se tratează bolnavii de COVID-19, având în vedere că în prezent sunt peste 600 de paturi libere. 

centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Societate
COVID în Moldova: Câte cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore
"Ne dorim ca spitalele municipale să revină la profilul de până la pandemie și să găsim soluții pentru reabilitarea pacienților post-COVID. Azi la Spitalul „Arhanghelul Mihail” avem bolnavi care au trecut prin COVID-19 și acum acolo se reabilitează, ne dorim să extindem practica aceasta. Centrul Moldexpo rămâne unul din cele mai eficiente instituții din perioada pandemiei. Timp de un, peste 32 de mii de persoane au primit asistența", a precizat Ceban. 

În același timp, edilul-șef al Chișinăului susține că în luna mai se așteaptă un nou val de infectări. În acest context, le-a recomandat locuitorilor Capitalei să fie prudenți.

"Afară s-a încălzit și mulți oameni merg în parcuri și zonele verzi. Rog să fie respectate recomandările medicilor: distanța și masca. Chiar dacă numărul cazurilor de COVID-19 sunt mai puține, asta nu trebuie să ne liniștească. În parcuri în acest weekend erau foarte mulți oameni care nu respectau distanța. Noaptea, vă rugăm, să nu ieșiți pe străzi și să vă scuzați că mergeți la farmacie de la Ciocana la Botanica. Patrulările poliției sperăm că vor crește securitatea pe străzi. Medicii spun că avem aparent o diminuare", a declarat Ion Ceban.

În total, în Chișinău au fost confirmate până acum 102 mii de cazuri de coronavirus, dintre care 1 724 s-au soldat cu decese.

În toată Republica Moldova s-a înregistrat 241 217 de cazuri de COVID-19, dintre care 222 927 de persoane s-au vindecat de virus, iar 5 388 au decedat din cauza complicațiilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0