Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia suspendă cursele charter în Turcia

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Rusia a stopat cursele charter în Turcia din cauza numărului mare de infectați cu coronavirus în acesta țară, scrie, cu referire la surse, RBK, care este citat de RIA Novosti.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Măsura va fi în vigoare timp de o lună jumătate. Sursele publicației RBK nu au precizat dacă interdicția se extinde și asupra curselor avia regulate.

Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Rusia
Lavrov: Moscova a prevenit Ankara să nu alimenteze militarismul Kievului
Potrivit unei surse, deocamdată Rusia nu planifică evacuarea turiștilor ruși din Turcia, ci deocamdată este vorba doar de scoaterea planificată a cetățenilor ruși din această țară.

În decursul a câtorva săptămâni, în Turcia crește continuu numărul cazurilor de COVID-19. Dacă la mijlocul lunii martie autoritățile turce au înregistrat de la șase la opt mii de cazuri, atunci de la începutul lui aprilie acest număr a ajuns la 56 de mii. Potrivit șefului Rospotrebnadzor, Anna Popova, anume din această țară în Rusia au fost aduse cele mai multe tulpine ale SARS-CoV-2.

Mai devreme, RIA Novosti a informat că în prezent în această țară se află aproximativ 25-30 mii de ruși.

Anul trecut Turcia a fost vizitată de 2,1 milioane de cetățeni ruși, un număr de două ori mai mic decât în 2019.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0