Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Moscova a prevenit Ankara să nu alimenteze militarismul Kievului

© Photo : МИД РФ / Accesați arhiva multimediaСергей Викторович Лавров
Сергей Викторович Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Moscova previne toate capitalele, inclusiv Ankara, cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Moscova previne Ankara și alte capital cu privire la alimentarea sentimentelor militariste ale Kievului, a declarat luni ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Здание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе  - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO

“Tuturor statelor responsabile, cu care comunicăm, Turcia fiind una dintre ele, le recomandăm insistent să analizeze situația, declarațiile războinice permanente ale regimului de la Kiev și îi avertizăm de la alimentările a unor sentimente militariste”, a declarat Lavrov după negocierile cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry.

În acest fel, în lumina vizitei recente a președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, în Turcia, pe 10 aprilie, în contextul discuțiilor cu privire la achiziția de către partea ucraineană a armelor, ministrul a comentat dacă Rusia este deranjată de vânzare armelor Kievului.

După negocierilor cu Zelenski, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat că cooperarea dintre Turcia și Ucraina în domeniul industriei militare nu este îndreptată împotriva altor state.

Mai devreme, serviciul de presă al producătorului turc de drone, compania Baykar, a declarat agenției RIA Novosti că Ucraina a achiziționat drone turcești de atac Bayraktar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0