Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia îi cere SUA să nu tensioneze situația în Ucraina

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Большой Кремлевский дворец.
Здание Министерства иностранных дел РФ и  Большой Кремлевский дворец. - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Moscova îndeamnă Washingtonul la o abordare mai responsabilă a situației din Ucraina, în loc să amplifice tensiunile existente acum în Donbass, a declarat pentru Sputnik viceministrul rus de Externe Sergei Reabkov.

CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. „Nu putem decât să îndemnăm Washingtonul să aibă o abordare mai responsabilă privind aceste chestiuni serioase, să nu intensifice tensiunile și, ca prioritate, să adopte o atitudine mai responsabilă cu privire la problemele legate de anumite schimburi de informații între capitalele noastre”, a declarat Riabkov pentru Sputnik.

Recep Tayyip Erdogan și Volodimir Zelenski  - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Politică
Crimeea a comentat promisiunea pe care i-a făcut-o Erdogan lui Zelenski

Vineri, purtătorul de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că Statele Unite au rămas în contact cu Rusia, Ucraina, precum și cu aliații săi europeni cu privire la situația actuală din estul Ucrainei. Potrivit acesteia, o conversație cu Rusia a avut loc recent la nivelul Ministerului Apărării și al Departamentului de Stat.

Riscuri pentru Moldova în cazul escaladării conflictului ucrainean - expert>>>

„Nu există contacte cu reprezentanții SUA în Ucraina la nivelul miniștrilor de Externe și ai Apărării și astfel de contacte nu sunt planificate. Contactele care au avut loc în urmă cu aproximativ 7-10 zile au fost realizate la alte niveluri și prin canale diferite ”, a precizat Riabkov.

Potrivit Ministrului adjunct de Externe, Moscova așteaptă ca SUA să ia măsuri eficiente pentru a tempera politica Kievului de escaladare a tensiunilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0