Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în Moldova: Expoziție inedită la 100 de metri adâncime

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Manea
Sergiu Manea - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
O expoziție inedită, organizată cu prilejul împlinirii celor 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu, a fost lansată în renumitele beciuri de la Cricova. Iată ce surprize îi așteaptă pe vizitatori.
Expoziție în beciurile de la Cricova, dedicată lui Gagarin

Astăzi se împlinesc 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu, dedicată pilotului-cosmonaut Iuri Gagarin, eroul Uniunii Sovietice, prima persoană care a zburat în cosmos. Cu acest prilej este prezentată o expoziție deosebită chiar în beciurile de la Cricova.

Petru Costin - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2019
Povestea colecționarului moldovean, ajuns în Cartea Recordurilor Guinnes

Puțini cunosc că Iuri Gagarin a vizitat Moldova în octombrie 1966. Tot atunci, primul cosmonaut a vizitat nemaipomenitele beciuri de la Cricova. Astronautul avea o simpatie deosebită pentru moldoveni şi pentru vinurile noastre.

"El a degustat vinuri, a participat la producerea vinului și a discutat cu personalul de atunci. Mai mult, cosmonautul a lăsat chiar și o inscripție. După această vizită, Iuri Gagarin a spus că după cosmos, beciurile de la Cricova l-au impresionat cel mai mult", a povestit pentru Sputnik Moldova președintele Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Sergiu Manea.

Expoziția dedicată celor 60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu este organizată de către renumitul colecționar moldovean Petru Costin. În cadrul evenimentului vor fi prezentate diverse obiecte de valoare ale cosmonauților renumiți, fotografii ș.a. În premieră, expoziția se va desfășura la o adâncime de 100 metri sub pământ.

Doritorii pot vizita expoziția până la mijlocul lunii aprilie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0