Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Platformă online pentru programare la vaccinare: Când va apărea

© Sputnik / Dmitri TerehovVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca în cel mai scut timp, în Chișinău să fie lansată o platformă online pentru ca cetățenii să poată să se programeze la vaccinarea anti-COVID.

CHIȘINĂU,12 apr – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat responsabililor Direcției Sănătate să se informeze de la Federația Rusă și România despre modul în care funcționează aplicațiile folosite pentru programarea online la vaccinarea anti-COVID.

Centru de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Societate
Ceban: Mulți oameni refuză să se vaccineze, deși sunt eligibili - Iată motivele
Astfel, până la sfârșitul săptămânii, ar putea apărea propuneri despre cum vor fi pus în practică acest mecanism și la Chișinău.

"Ideal ar fi c a autoritățile centrale să vină cu soluții în acest sens, dar azi avem nevoie pentru etapa a treia, dar și la a doua, căci știți că am avut persoane programate la vaccinare care nu au venit la imunizare, grație inclusiv a știrilor false. Nu vom putea arunca vaccinurile sau să le lăsăm în frigider, în timp ce alte categorii de persoane solicită accesul și își așteaptă cu nerăbdare rândul. Ca să existe maximă transparență, este o platformă în România și Federația Rusă, prin care se fac programările, se văd stocurile disponibile, listele de așteptare. Vă rog, mult să ne pregătim intensiv și să vedem cu putem progresa pe acest subiect" , a declarat Ion Ceban.

În același timp, șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, a anunțat că Ministerul Sănătății are deja o aplicație pentru programarea la vaccinare, dar nu funcționează deocamdată. 

"Există deja un asemenea proiect, urmează să fie pus în aplicare. Vom vedea cum funcționează și cum să fie utilizat în Capitală", a declarat Boris Gâlcă, șeful adjunct al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

În total, în Chișinău au fost confirmate până acum 102 mii de cazuri de coronavirus, dintre care 1 724 s-au soldat cu decese.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0