Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au încercat să intre în țară cu teste false: Ce riscă făptașii

© Inquam Photos / GEORGE CALINTestare coronavirus
Testare coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 12.04.2021
Abonare
49 de persoane au încercat să prezinte testul falsificat la COVID-19 pentru a nu sta în carantină la intrarea în Republica Moldova, dar planurile le-au fost date peste cap de către polițiștii de frontieră. 

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. În weekend 48 de moldoveni și un cetățean rus a încercat să treacă frontiera Republicii Moldova cu testele falsificate la noul coronavirus. Potrivit Poliției de Frontieră, cei mai mulți dintre ei au obținut actele falsificate prin intermediul persoanelor terțe.

Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Societate
Tot mai multe teste COVID-19 falsificate, depistate la frontieră

Astfel, 20 de teste cu rezultatul negativ la COVID-19 au fost identificate în Aeroportul Internațional Chișinău, 16 la punctul de trecere a frontierei Criva, celelalte în punctele de trecere a frontierei Sculeni, Tudora și Giurgiulești-Galați. Oamenii legii continuă cercetările pe seama acestor cazuri, dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă amendă pentru cele săvârșite. 

Precizăm că autoritățile au venit cu o soluție în ceea ce privește falsificarea testelor la COVID-19. Astfel, Comisia pentru Situații Excepționale a decis ca cetățenii care se întorc în țară în decurs de 72 de ore să facă testul la COVID-19 în clinicile private, întrucât doar ele emit acte care conțin QR Quick Response Code, pentru ca certificatul să nu mai poată fi falsificat.

Amintim că CSE a mai decis ca cetățenii Republicii Moldova care nu dețin un test COVID-19 pot completa doar o fișă epidemiologică și sunt lăsați să intre pe teritoriul țării, dar sunt obligați intre în carantină pentru 14 zile. Ei pot face însă un test la COVID-19 în cea cea de a zecea zi a carantinei.

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență care va dura până în data de 30 mai. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0