Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai multe teste COVID-19 falsificate, depistate la frontieră

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaЭкспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково
Экспресс-тестирование на COVID-19 в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Tot mai mulți moldoveni recurg la tot felul de șmecherii pentru a putea trece Frontiera de stat fără a sta în autoizolare.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Nici o zi fără teste falsificate la trecerea Frontierei de Stat. Poliția de Frontieră a depistat 44 de teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare în primele cinci zile ale lunii aprilie.

В Молдове стартовала вакцинация врачей от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2021
Pașaport COVID sau test PCR pentru turiști: Ce spun experții

Moldovenii au încercat să treacă frontiera utilizând aceste acte prin punctele de trecere a frontierei Briceni, Palanca, Sculeni, Tudora, Aeroportul Internațional Chișinău. Incidentele au fost consemnate pe ambele sensuri de deplasare, fiind documentați cetățeni moldoveni și doar trei străini.

„În cadrul audierilor, puțini au fost cei care au recunoscut că și-au perfectat actul prin intermediul persoanelor terțe. Ceilalți s-au eschivat de la declarații sau și-au arătat indignarea față de cele depistate comunicând că nu sunt în cunoștință de cauză”, este precizat în comunicatul de presă a Poliției de Frontieră.

Potrivit informațiilor instituției, fiecare caz este cercetat în parte pentru a elucida toate circumstanțele, a identifica și trage la răspundere toate persoanele implicate în comiterea infracțiunii.

În context, Poliția de Frontieră face apel către toți călătorii să fie responsabili și să nu pună la încercare vigilența polițiștilor de frontieră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0