Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Parlamentul European au fost cerute sancțiuni mai dure față de Rusia

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaЗдание Европейского парламента в Страсбурге
Здание Европейского парламента в Страсбурге - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Anterior, SUA și unele țări europene au făcut declarații cu privirea escaladarea ”agresiunii rusești” și mișcare de trupe în Crimeea.

CHIȘINĂU, 11 apr – Sputnik. Europa și Statele Unite trebuie să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută de Manfred Weber, șeful Partidului Popular European, fracțiunea principală din cadrul Parlamentului European, într-un interviu acordat grupului media Funke, informează RIA Novosti.

Statuia Libertății  - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
SUA își distrug cu ajutorul sancțiunilor hegemonia asupra lumii

În opina politicianului, Rusia ar continua cursul „provocărilor periculoase”, iar presupusa deplasare a trupelor la frontiera ucraineană este un test pentru Occident. Potrivit liderului Partidului Popular European, sancțiunile ar trebui înăsprite în cazul unei escaladări a situației în estul Ucrainei. Între altele, Weber a propus să se recurgă la o ”înghețare” pe scară largă a conturilor oamenilor de afaceri ruși, precum și la deconectarea Rusiei de sistemul de plăți SWIFT.

"Toate din cauza Donbasului": ce a organizat armata americană în Europa>>>

Anterior, Statele Unite și o serie de țări europene au făcut declarații cu privire la o escaladare a „agresiunii rusești” și mișcarea de trupe în Crimeea și la frontiera de est a Ucrainei, îndemnând Moscova să explice aceste presupuse acțiuni.

Заседание Совета министров иностранных дел СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Rusia
Lavrov: Rusia va răspunde oricăror pași neprietenoși ai Statelor Unite

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că Rusia își mișcă trupe în limita teritoriul său și la discreția sa, acțiunile ei nu au amenințat și nu amenință nicio țară din lume.

La rândul ei, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova a declarat că este lipsit de sens să fie monitorizată mișcarea trupelor rusești pe teritoriul rusesc.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor RPL și RPD, care și-au declarat independența după lovitura de stat care a avut loc în Ucraina în februarie 2014. În iulie anul trecut a intrat în vigoare regimul atotcuprinzător de încetare a focului. Însă din februarie curent, situația în Donbass a început să se înrăutățească din nou.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0