Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia va răspunde oricăror pași neprietenoși ai Statelor Unite

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЗаседание Совета министров иностранных дел СНГ
Заседание Совета министров иностранных дел СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Abonare
Moscova va răspunde oricăror pași neprietenoși ai Statelor Unite, a declarat Ministrul Rus de Externe, Sergei Lavrov, comentând posibile decizii ale SUA împotriva Rusiei.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Lavrov: Washingtonul duce o „direcție prostească” împotriva Moscovei
BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik. Moscova va răspunde la orice acțiune neprietenoasă a Washingtonului, a declarat ministrul de Externe, Sergei Lavrov, comentând posibile decizii ale SUA împotriva Rusiei.

"Este dificil de comentat. Vom răspunde la orice demers neprietenos - este de la sine înțeles. Până nu am văzut decizii concrete, nu s-a anunțat nimic. Am citit mesajele că administrația americană a finalizat o analiză a acțiunilor ostile ale Rusiei. Cumva au făcut-o repede", a declarat Lavrov într-o conferință de presă în Kazahstan, comentând informațiile Bloomberg.

Anterior, agenția, făcând trimitere la surse, a anunțat că administrația Joe Biden ia în calcul posibilitatea de a expulza diplomații ruși și de a introduce noi sancțiuni ca răspuns la atacurile hackerilor și la presupusa ingerință în alegeri, în care Statele Unite acuză Federația Rusă.

Călin Georgescu - Sputnik Moldova, 1920, 08.04.2021
Călin Georgescu: ”Șansa României este înțelepciunea rusească”
Rusia a negat în repetate rânduri toate aceste acuzații, numindu-le nefondate.

Washingtonul de asemenea, declară o escaladare a „agresiunii rusești” și a mișcării trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei. SUA au îndemnat Rusia să explice aceste presupuse mișcări și și-au anunțat disponibilitatea de a comunica. Vice-ministrul rus de externe, Sergei Ryabkov, a declarat marți pentru RIA Novosti că s-au dat explicații părții americane săptămâna trecută, adăugând că, în „tonul și perspectiva” propuse de Statele Unite, Rusia nu va purta un dialog și Washingtonul va trebui să fie mulțumit cu explicațiile deja primite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0