Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce surprize ar putea aduce viitoarele alegeri parlamentare anticipate

© Sputnik / Mihai CarausRuslan Codreanu
Ruslan Codreanu - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Abonare
Eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate a fost unul dintre cele mai discutate subiecte în studioul Sputnik Moldova. Iată ce au declarat unii politicieni și experți în cadrul emisiunilor noastre.
Avem nevoie de alegeri anticipate sau nu? Răspunsul lui Ruslan Codreanu

Republica Moldova are nevoie de alegeri anticipate, țara are nevoie de o altă clasă politică, deoarece deputații din actualul Legislativ au demonstrat că nu pot face nimic pentru soluționarea problemelor societății, doar că noi nu suntem pregătiți pentru un scrutin anticipat. De această părere este liderul Partidului Politic „Puterea Oamenilor”, Ruslan Codreanu.

Igor Volnițchi - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Expert: Curtea Constituțională riscă să devină un actor politic - Iată de ce
"Dacă mă întrebați dacă trebuie anticipate - da, trebuie anticipate, deoarece cei care sunt în Parlament astăzi și care au contribuit la agravarea situației din toate domeniile nu vor face nimic pentru îmbunătățirea situației, din păcate", a declarat pentru Sputnik Ruslan Codreanu.

Cu toate acestea, politicianul spune că în prezent Republica Moldova nu este gata pentru anticipate, din punctul de vedere al problemelor din domeniul sănătății. Codreanu s-a referit la numărul mare de decese, la insuficiența locurilor în spitale și la faptul că medicii sunt extenuați.

"În aceste condiții este complicat de desfășurat aceste alegeri, cu toate că sunt extrem de necesare", a conchis el.

Ce surprize ar putea aduce viitoarele alegeri parlamentare anticipate - Sputnik Moldova, 1920, 11.04.2021
Veaceslav Berbeca

În același timp, politologul Veaceslav Berbeca spune că alegerile parlamentare anticipate sunt iminente în anul 2021, doar că rezultatele lor ar putea fi imprevizibile pentru unii actori politici. El declară că scorurile electorale vor depinde de mai mulți factori, iar situația complicată în care se află Moldova ar putea tempera din optimismul unor partide de a obține câte mai multe mandate. Unul din factorii care vor eroda imaginea actorilor politici va fi gestionarea pandemiei, succesele sau insuccesele în campania de imunizare a populației.

"Noi nu știm care ar putea fi rezultatele alegerilor parlamentare pentru că situația din acest an este foarte schimbătoare. Nu cunoaștem cum va evolua pandemia, campania de imunizare, iar această criză sanitară erodează din imaginea actorilor politici. Nu excludem să apară anumite chestiuni minuscule care vor influența atmosfera în societate, bombe mediatice sau decizi politice neinspirate, toate la un loc ar putea să influențeze rezultatul alegerilor parlamentare", a precizat Berbeca.

Amintim că Înalta Curte va examina joi, 15 aprilie, sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0