Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moscova dă în vileag: SUA dezvoltă arme biologice în apropierea Rusiei și Chinei

© Sputnik / Andranik GhazaryanПрезентация российской мобильной лаборатории по диагностике коронавируса (9 апреля 2020). Еревaн
Презентация российской мобильной лаборатории по диагностике коронавируса (9 апреля 2020). Еревaн - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Afirmație gravă a secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, despre dezvoltarea de arme biologice de către Statele Unite în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei – dar și despre arsenalul chimic la SUA.

BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik. O adevărată ”nucleară” a fost lansată de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat ziarului ”Kommersant”.

Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Rusia
Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina

Conform lui Patrușev, Consiliul de Securitate al Rusiei ”are motive întemeiate să creadă că Statele Unite dezvoltă arme biologice în laboratoare situate în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei”.

”Ni se spune că la granițele noastre funcționează niște centre sanitare și epidemiologice pașnice, dar, din cine știe ce motiv, ele amintesc mai degrabă de Fort-Detrick, din Maryland, unde, de zeci de ani, americanii lucrează în domeniul biologiei militare”, a declarat Patrușev.

Și, atenție la o altă dezvăluire: ”În zonele limitrofe, se înregistrează focare de îmbolnăviri cu boli ce nu sunt caracteristice acestor regiuni”, spune secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Situația nu este în regulă nici cu arsenalul chimic al SUA, spune Patrușev, care arată că dacă Moscova și-a ”distrus toate rezervele sale”, conform deciziilor și acordurilor internaționale,  Washingtonul nu a făcut-o!.

”Astfel, Statele Unite au prelungit termenul pentru eliminarea totală a armelor chimice până în 2023”, a explicat Patrușev, arătând că, că, inițial, înainte de distrugerea arsenalului chimic rus, ”SUA aveau cu o treime mai puține astfel de arme decât Rusia”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0