Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina

© Sputnik / Alexander Natruskin / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Abonare
Rusia nu va oferi explicații cu privire la Ucraina, suplimentare la cele pe care le-au oferit săptămâna trecută SUA.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Moscova nu intenționează să ofere explicații suplimentare Washingtonului în privința Ucrainei, SUA trebuie să se mulțumească cu acelea care au fost oferite mai devreme, acum o săptămână, a declarat agenției RIA Novosti, viceministrul rus de Externe, Serghei Reabkov.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2021
Zelenski, declarații tari despre aderarea Ucrainei la NATO

În acest fel diplomatul a comentat declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, potrivit căruia Statele Unite au solicitat Moscovei explicații în legătură cu informațiile despre o pretinsă provocare din partea Rusiei în apropierea frontierelor cu Ucraina.

“În ceea ce privește această situație, pot să vă spun că am oferit explicații părții americane săptămâna trecută”, a declarat Reabkov.

Oficialul rus a subliniat că Washingtonul “nu este dispus să facă public acest lucru din niște raționamente interne”.

“Iată de ce acum, când au trecut câteva zile, au scos totul în spațiul public, într-un stil cu totul obraznic, nu mai avem nicio dorință de a continua (discuțiile n.r.) pe acest subiect. Cei de la Washington trebuie să se mulțumească cu explicațiile pe care le-au primit săptămâna trecută”, a declarat Reabkov.

“Cine vrea să obțină ceva din partea Rusiei, trebuie să citească mesajele de săptămâna trecut, pe care, sper eu, le-au păstrat. Nu mai avem ce adăuga le ceea ce le-am oferit atunci”, a menționat el.

Украина ограничила количество КПП на границе с Донбассом - Sputnik Moldova, 1920, 02.04.2021
Rusia neagă informațiile despre un „conflictul iminent” cu Ucraina

Potrivit viceministrului, “în acea tonalitate, în acea perspectivă pe care ne impun americanii, desigur, nu vom purta un dialog”.

“În general, acum avem o abordare foarte selectivă în dialogul cu SUA. Vom purta un dialog cu această țară doar în acele probleme care reprezintă un interes pentru noi, sunt importante pentru noi, și doar în condițiile avantajoase pentru noi. E o situație evidentă, care nu are nevoie de niște explicații suplimentare”, a spus diplomatul.

El a ținut să precizeze că “în mare parte, dialogul cu SUA în ultimii ani nici nu poate fi numit dialog”.

“Americanii formulează ceva ce ei consideră necesar pentru ei, însă, de regulă, fie ignoră, fie interpretează eronat replicile primite. Iar la solicitările și adresările noastre, de regulă, nu primim o reacție adecvată. Fie Washingtonul tace și nu reacționează, inclusiv la notele diplomatice, ceea ce este inacceptabil, fie reacționează în așa fel, încât obiectul dialogului dispare”, a conchis diplomatul rus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0