Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi condiții pentru călătoriile în Italia - ce trebuie să știe turiștii

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaRoma, Italia
Roma, Italia - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Guvernul de la Roma este pregătit să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme, iar turiștii care vor sosi în Italia vor trebui să prezinte un certificat ori pașaport de vaccinare anti-COVID.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Italia s-ar putea deschide în scurt timp pentru turiști. Premierul italian Mario Draghi a anunțat că Executivul este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie și că turiștii care vor să viziteze țara o pot face cu condiția să prezinte un certificat ori un pașaport de vaccinare anti-COVID.

Potrivit premierului italian, țara sa ar trebui să se concentreze pe vaccinarea în totalitate a vârstnicilor precum și a persoanelor vulnerabile, astfel încât activitatea economică a Italiei să se reia curând.

Italy: Sputnik COVID-19 vaccine to be produced in country in first EU deal - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2021
Video
Italia, prima țară din UE care va produce vaccinul ”Sputnik V” - Video

El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie, scrie stiripesurse.ro.

Până la finalul lunii septembrie, este posibil ca un procent însemnat din populație – 80% - să fie vaccinat.

Premierul a explicat că există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene și că Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. ”Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a subliniat șeful Executivului.

Acesta a precizat că țările menționate – Spania și Grecia – se pregătesc pentru revenirea turiștilor.

La rândul ei, și Italia se gândește să primească turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

Potrivit ministrului italian al Transporturilor, unele din insulele mici ale țării, cum ar fi Capri, ar putea fi promovate ca ”libere de COVID”, astfel încât să încurajeze turismul.

Potrivit demnitarului Massimo Garavaglia, ”2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0