Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Certificat de vaccinare COVID-19: Cum va arăta și ce beneficii ar putea oferi

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
După administrarea celei de-a doua doze de vaccin, moldovenii vor primi un certificat de confirmare a imunizării împotriva COVID-19. Iată ce va conține certificatul și ce avantaje ar putea oferi în viitorul apropiat.
Certificat de vaccinare COVID-19: Cum va arăta și ce beneficii ar putea avea

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", șeful adjunct al direcției asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă, a remarcat că a fost vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca. Imediat după administrarea primei doze de vaccin, a primit un certificat de confirmare. Acesta însă a fost eliberat în scop de informare și notificare a persoanei cu privire la serul administrat și data când a avut loc imunizarea.

Certificatul de vaccinare oficial este eliberat doar după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, a precizat Boris Gîlcă.

"Certificatul va fi eliberat în cadrul instituției medicale unde va avea loc administrarea și va fi oferit imediat după procedura de imunizare. Certificatul va fi într-o formă simplă, unde va fi indicat IDNP-ul persoanei, instituția care a efectuat vaccinul, doza de vaccin, producătorul, seria de licență în limba de stat, engleză și rusă", a subliniat interlocutorul.

Palatul Curții Europene a Drepturilor Omului - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
CEDO declară vaccinarea obligatorie ”necesară într-o societate democratică”
Potrivit specialistului, certificatul de vaccinare ar putea facilita călătoriile fără restricții în alte țări, dacă acest lucru va fi solicitat la trecerea frontierei. Totuși, la nivel european nu s-a luat deocamdată o decizie referitor la obligativitatea deținerii unui asemenea certificat.

Boris Gîlcă spune că susține inițiativa de introducere a pașaportului de vaccinare, iar autoritățile din țara noastră urmăresc toate evenimente și măsurile impuse în acest context la nivel internațional.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0