Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

COVID-19 în 2021: Opt decese într-o singură localitate

© Sputnik / OsmatescoNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Abonare
Situația pandemică în Republica Moldova este îngrijorătoare. Zilnic se înregistrează un număr mare de noi infectări și decese. Cum stau lucrurile în localitatea Budești, am aflat de la primarul Nina Costiuc.
COVID-19 în 2021: Opt decese într-o singură localitate

În total, de la începutul anului în localitate au fost infectați 134 de oameni, iar de la începutul pandemiei și până în prezent 13 persoane din localitate au fost răpuse de boala. În momentul de față, 52 de persoane se află în carantină.

Тестирование на COVID-19 в лаборатории НИИ Склифосовского - Sputnik Moldova, 1920, 09.04.2021
Rusia
Rusia: Vaccin anti-COVID-19 sub formă de picături nazale

"Situația s-a agravat în acest an. Au decedat mai multe persoane de la începutul anului 2021 decât de le declanșarea pandemiei. Majoritatea sunt persoane de vârsta treia", a precizat pentru Sputnik Moldova Nina Costiuc.

Recent, autoritățile din Budești au procurat un concentrator de oxigen de cinci litri necesar bolnavilor de COVID, un balon pentru oxigen și măști de oxigen în valoare de 16 750 de lei. Nina Costiuc a precizat că pentru multe persoane acest mic ajutor ar putea deveni colacul de salvare.

Doar de la începutul anului 2021, în localitatea Budești opt persoane au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0